Lespakket Groene wereldoriëntatie

In de groene sector is veel te beleven! Met het lespakket ‘Groene wereldoriëntatie’ maken uw vmbo-leerlingen in klas 1 en 2 kennis met de verschillende sectoren binnen groen en welke mogelijkheden de groene wereld hen biedt.

Groene wereldoriëntatie is een compleet lespakket, eigentijds van opzet en sluit aan bij de belevingswereld van uw leerlingen. Het lesmateriaal is bestemd voor klas 1 en 2 en is op dit moment in ontwikkeling. De volgende onderwerpen zijn voorzien: Voedsel, Bloem, Plant en Dier. Elk onderdeel bestaat uit circa zes lessen waarin theorie en praktijk worden afgewisseld.

Met dit lesmateriaal ontdekken uw leerlingen de wereld van groen. In ieder onderdeel maken leerlingen kennis met leuke en interessante beroepen binnen en buiten de sector. Ze krijgen een korte introductie, vinden alle informatie over de benodigde vervolgopleiding en kunnen leuke en aansprekende opdrachten doen. Aan het einde van ieder onderdeel hebben uw leerlingen de mogelijkheid om de uitkomsten op te slaan en te versturen. 

Groene wereldoriëntatie is een digitaal product. De opzet is gebaseerd op de zgn. LIMO’s (Leren in Interactieve Modules), producten die al jarenlang met veel succes gebruikt worden in vmbo-groen. 


Voordelen voor u:

Compleet lespakket voor de onderbouw van vmbo-groen.

  • Helpt uw leerlingen bij het maken van een toekomstige beroepskeuze
  • Meer dan de traditionele beroepen
  • Digitaal en interactief
  • Mix van theorie en praktijk
  • Flexibel in uw lessen te zetten
  • Faciliteert een doorlopende leerlijn van onderbouw vmbo naar de bovenbouw en uiteindelijk het mbo
  • Kan ingezet worden bij de voorlichting door decanen aan basisschoolleerlingen.


Blijf op de hoogte!

Het lespakket ‘Groene wereldoriëntatie’ is op dit moment in ontwikkeling. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over dit lespakket? Houd dan deze website in de gaten of schrijf u rechtsboven in voor onze nieuwsbrief!